Veelgestelde vragen

Voor welke klanten werkt Lean?

We werken voor ondernemers in de maakindustrie. Bijvoorbeeld in de metaal, montage en techniek.

Het grootste deel van deze ondernemers ‘heeft de handen nodig’. Het werk is niet moeilijk of ingewikkeld. Maar het moet wel gedaan worden.

Andere ondernemers zien in onze diensten een praktische manier om de administratie of HR-zaken in goede banen te leiden. Zo houden ze zelf tijd over om zich volledig te kunnen focussen op andere zaken.

Voor welk soort werkzaamheden kunnen jullie uitzendkrachten leveren?

Onze uitzendkrachten willen het werk doen waar ze geen tot een minimale opleiding voor nodig hebben. Grofweg gezegd: jij hebt de handen nodig, zij willen werken. Al ligt het soms wat genuanceerder. We proberen de juiste match te vinden.

Wat als ik een vacature heb?

Bel of mail met onze accountmanager Wiljan Beelen dat je een vacature hebt. Dan maakt hij een afspraak om de inhoud van je vacature te bespreken.

Deze vacature-afspraak vindt altijd face-to-face of per telefoon plaats. Dus niet via e-mail. Zo krijgen we de verwachtingen helder aan alle kanten. Hoe beter we weten wat je zoekt, hoe groter de kans dat we een goede match vinden. Elke uitzendkracht zou teleurgesteld raken als hij denkt dat hij gaat lassen en vervolgens aan het werk wordt gezet als draaier. Wij willen gemotiveerde werknemers. Vandaar die persoonlijke benadering.

Zijn arbeidsmigranten goedkopere arbeidskrachten dan Nederlanders?

Nee, arbeidsmigranten zijn zelfs iets duurder dan Nederlanders. Iedereen die in Nederland werkt, krijgt uitbetaald conform dezelfde CAO. Of je nu arbeidsmigrant of Nederlander bent: je krijgt evenveel voor dezelfde werkzaamheden. Daar komt bij dat de arbeidsmigranten gehuisvest moeten worden en vervoer nodig hebben om op hun werk te komen. De kosten voor huisvesting en vervoer zijn voor de opdrachtgever. Dat is niet het geval als je met Nederlanders werkt. Alleen willen die niet altijd het werk doen dat je te bieden hebt.

Werken jullie met een kaartenbak?

Nee, we werken niet met een kaartenbak. We zoeken de juiste mens bij jouw vacature.

Wat als de capaciteiten van de uitzendkracht tegenvallen?

Alle partijen zijn ermee geholpen als de match tussen mens en werk zo goed mogelijk is. Daar doen we ons best voor. Maar soms lopen de zaken toch niet zoals verwacht. Dan mag je de uitzendkracht in principe naar huis sturen. Het contract kan elk moment opgezegd worden.

Wat als ik zelf al personeel heb, maar de administratie beu ben?

Dan kun je jouw mensen bij ons op de payroll zetten. Dat is vergelijkbaar met iemand zelf in dienst hebben. Maar dan zonder administratief gedoe, zonder HR vraagstukken en zonder zelf ziekteverzuim te hoeven oplossen.

We zorgen dat je mensen op tijd betaald worden en dat alle afdrachten gedaan worden. Je mensen vallen dan niet in de uitzend-CAO, maar in de CAO van de sector waarin je werkzaam bent. Dat betekent dat ze in de gemiddelde pensioenregeling vallen en een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd krijgen.

Bel of mail met onze accountmanager Wiljan Beelen voor vrijblijvend inzicht in de kosten.

Wie zijn de mensen achter Lean?